Forberedelser til utenlandstur

  • Post author:
  • Post category:Nyheter

Forberedelser til utenlandstur

Koret er nå i sluttspurten på sine forberedelser til Vilnius, som bl.annet inneholder seminar med  Pål-Are Bakksjø fra Bodø.

 Her får tenorgruppa solid instruksjon

Koret har fått anledning til å delta på festivalen «Cultural night» i Vilnius, en kulturfestival  som favner et mangfold av kulturuttrykk  og med deltakere fra mange land. Festivalen ble første gang avhold i 2007 som en start på at Vilnius ble utnevnt til «Europeisk kulturhovedstad»  i 2009.

Vi skal delta på to vidt forskjellige konserter. Den ene er en høytidelig og flott konsert i Presidentpalasset i Vilnius. Til vanlig er ikke Presidentpalasset åpent for publikum, med unntak av de få gangene Presidenten gir tillatelse til noen få arrangementer i hagen sin. Det kan best sammenliknes med om vi skulle synge i den indre slottsgården på Slottet i Oslo. Det er kun tre artister/grupper som har fått tillatelse til å opptre her denne kvelden!  Fauske Blandakor åpner konserten sammen med det litauiske koret «Dainos myletoju klubas», deretter blir det en svensk operaforestilling og så skal Susanne Lundeng Band avslutter kvelden.

Den andre konserten skal være i «den Frie og Uavhengige Republikken Uzupis». Koret skal opptre ved parlamentet, forhåpentligvis utendørs ved elva, i en uformell atmosfære hvor publikum koser seg og gjerne tar en forfriskning.  Vi er gjort oppmerksom på at vi ikke må bli forundret om noen begynner å synge sammen med oss eller tar seg en dans.