Åpne og les vår «minnebok»

  • Post author:
  • Post category:Minnebok

2023:

Vårsemesteret
Koret starter opp med øvelser 10. januar på Hauan aktivitetssenter.  Dette semesteret øvde vi på sanger til jubileumskonserten i forbindelse med korets 75-årsjubileum.  Tema var sanger der tekst eller melodi var skrevet av og/eller fremført av en person fra Nord-Norge.  Sangene var fra forskjellige perioder.

Det ble opprettet en prosjektgruppe som skulle koordinere arbeidsgruppenes arbeid/ansvar til jubileumsåret.  Gruppen besto av Turid Willumstad (leder), Alf-Harry Restad, Einar Lund og Jeanette Salhus.               
Koret hadde et dagsseminar på Finneid skole 11. mars, ledet av Rannei og med Ralph Creedy på tangenter.  Tor Halvard Nilsen, som er instruktør for blant annet vår dirigent, var tilstede på en av øvelsene i vårsemesteret.  Han kom med mange gode sang-tekniske innspill.                                        

For å feire 75-årsjubileet var vi i Helnessund i Steigen 2.-4. juni.  Der ledet Rannei seminaret, og vi hadde en flott jubileumsmiddag.  Været var dårlig, øvingslokalet ikke det beste, men ellers hadde vi det veldig bra!
Det ble ikke tid til huskonsert dette halvåret.  Jubileumskonserten ble flyttet fra juni til september på grunn av flere andre konserter som skulle finne sted i juni.
Sture Gundersen, som har sunget bass i koret i mange år, gikk bort denne våren.  Koret sang i begravelsen 13. april, og deltok også med sang på minnesamværet etterpå.

 Høstsemesteret
Vi startet opp etter sommeren 22. august på Hauan aktivitetssenter.  Det ble en travel tid fram mot
jubileumskonserten 23. september.  Vi hadde seminar 1.-3. september på Fauske menighetssenter, ledet av Rannei.  Konsertmusikerne Ralph Creedy, Kjell Hansen, Reidar Waage og Lars Henrik Johansen samt sceneinstruktør Kristian Winther var med på dette seminaret. 
Jubileumskonserten ble gjennomført og fikk god kritikk.  Det ble ytret ønske fra folk som ikke fikk
med seg konserten om at den skulle vært gjennomført flere ganger, eventuelt andre steder.  Dette tar vi med oss til
senere store konserter.
Nå hadde vi forholdsvis kort tid fram mot årets julekonsert, der Ingebjørg Kosmo skulle
være gjestesolist.  God ledelse av dirigent Rannei, lydfiler på sangene og mye øving hjemme i tillegg til øvelsene
i Hauan førte likevel fram til en flott konsert og stor opplevelse både for oss i koret og publikum.  Vi hadde seminar
17.-19. november på Hauan aktivitetssenter, med hyggelig middag på lørdagen.  Vi hadde også en etterlengtet huskonsert 21. november med mange gjester.

Koret deltok med sang ved julegrantenning på torget 2. desember.  Vi sang julesanger på Fauske helsetun 5. og
11. desember.  Vi var også med på «Syng inn julen» i Fauske kirke 25. november.
Fauske blandakor har deltatt som forsangere på mange gudstjenester, noen medlemmer om gangen.

Jubileumsåret 2023 har vært et svært travelt og innholdsrikt år for koret. 

2022:
Vårsemesteret
Koret startet opp med medlemsmøte 1. februar på Hauan aktivitetssenter. Vi måtte avvente klarsignal angående oppstart av øvelsene på grunn av korona. Første øvelse ble da 8. februar.

Vi hadde et dagsseminar 7. mai, ledet av Rannei, der vi øvde på sanger til korfestivalen i Harstad.
2.-5. juni deltok 35 av korets medlemmer på Arktisk korfestival i Harstad. Kor fra hele Nord-Norge deltok, og det ble noen travle og innholdsrike dager. Vi sang i Harstad kirke og på et galleri, samt på et av byens sykehjem.
Koret inviterte til huskonsert 14. juni på Hauan aktivitetssenter. Mange gjester kom, og det ble en trivelig stund.

Høstsemesteret
Vi startet opp etter sommeren 23. august på Hauan aktivitetssenter.
Koret var øvingskor for deltakerne på dirigentkurset som Rannei er med på 8. oktober på Teletunet.  Det var en spesiell og interessant opplevelse å bli dirigert av forskjellige dirigenter.
Koret inviterte til huskonsert 29. november, der vi sang fra repertoaret for årets julekonsert.  Stemningen var god, og det er ingen tvil om at det betyr mye for folk å delta på allsang.
Helgen 2.-4. desember var koret på Kobbelv vertshus til seminar og sosial avslutning på høsthalvåret.
Koret sang julesanger på sykehjemmet 6. og 8. desember.
Julekonserten 2022 ble gjennomført 17. desember, som vanlig to konserter. Ralph Creedy spilte piano og orgel. Vi fikk svært gode tilbakemeldinger fra publikum etter konsertene, de satte pris på at koret selv var i fokus.  Julekonserten ble en fin avslutning på kalenderåret.

2021:
Pga korona-pandemien ble det ingen ordinære øvelser i vårsemesteret 2021. I stedet hadde vår dirigent laget ukentlig program for egenøvelser hjemme.  Dette pågikk fra 26. januar til 1. juni. Det ble i tillegg holdt digitalt kurs i sangteknikk med sangpedagog/kordirigent Jill Larsdotter Lyngøy.
Høstsemesteret inneholdt færre korona-restriksjoner, så i september kunne vi endelig møtes fysisk til lærerikt helgeseminar i sangteknikk med sangpedag/kordirigent Håkon Amundsen.
I november deltok vi på julekonsert med Chris Medina/Pernille Øiestad/Eirik Ness i Fauske Kino. En bra gjennomført konsert, og en god opplevelse og erfaring for koret.
Første helga i desember hadde vi ett trivelig helgeseminar på Kobbelv Vertshus, hvor programmet for årets julekonsert ble finpusset.
Senere i desember slo korona-restriksjonene til igjen, og vår planlagte konsert i Fauske kirke den 18. med gjestesolist Espen Melvik, ble avlyst.

2020:

Sangåret 2020 ble i stor grad preget av pandemien, med mange avlyste sangøvelser og aktiviteter. Høsten 2020 klarte vi å gjennomføre øvelsene med strenge regler for avstand og hygienetiltak. Julekonserten like før jul i Fauske kirke ble strålende på tross av publikumsbegrensninger og mange smitteverntiltak. Forhåndsomtalen i SP: Forhåndsomtale Saltenposten

2019:

Vi gjennomførte trivelig huskonsert 4. juni på Hauan grendehus med «stinn brakke» og allsang som avslutning. Forhåndsomtale Saltenposten

Fantastisk tur 14. – 16. juni til Skrova, som ble svært vellykket takket være godt tilrettelagt opphold hos Sture på Statsbua, samt andre utleielokaliteter på kaikanten i umiddelbar nærhet. I tillegg hadde vi strålende vær som gjorde det mulig med tur opp til Skrovafjellet 258 moh, tur med havbading til stranda i Hattvika, fotoutstilling i Skrovas tunnell og turer langs kaier og moloer og veier i bebyggelsen på Skrova. Koret holdt konsert på ungdomshuset i samarbeid med ungdomslaget på Skrova. Bilder fra turen til Skrova

4. sep. deltok koret sammen med koret Balaklava i Fauske kirkes 150 års jubileum og 24. sep. deltok vi i Folkehelseuka med minikonsert i foajeen i Fauske Rådhus.

Lørdag 14. desember avrunda vi sangåret 2019 med julekonsert i en fullsatt Fauske kirke og med John Kristian Karlsen som gjestesolist.

2018:

Koret kan se tilbake på et innholdsrikt år. Største arrangement var markering av korets 70 -årsjubileum og storslått jubileumskonsert «As Years Og By» 7. sep. i Fauske kino. Se her: Omtale i Avisa Nordland. Fjoråret inneholdt også aktiviteter som deltakelse på Saltdal Mannskor’s kortreff på Rognan 21. september, sang for beboere og ansatte på Fauske Helsetun samt julekonsert i Fauske kirke like før jul.

Ellers var koret så heldig å komme med i en mentorordning for kordirigenter ledet av komponist, musiker, kordirigent og professor ved Musikkonservatoriet i Tromsø, Bjørn Andor Drage, en ordning vil vi ha glede av også i 2019. Vi konstaterer at koret vokser både musikalsk og i antall medlemmer

2017

Tirsdag 6. juni inviterte vi til Huskonsert / Generalprøve før tur til Vilnius. Loddsalg, kaffe og deilige kaker på menyen, samt et lite utvalg av sangene vi skulle ha med oss til Vilnius gjorde susen! Vi sang «Bruremarsj fra Sørfold», «The Rose», «Anthem» for å nevne noen.

13. – 18. juni 2017 dro vi til Vilnius, og fikk den store glede å få synge i Presidentpalasset, som en del av kulturfestivalen «Cultural night». I tillegg hadde koret konsert i «den Frie og Uavhengige Republikken Uzupis». På begge stedene sang koret sammen med det litauiske koret «Dainos myletoju klubas».  I tillegg til sang fikk koret rikelig anledning til både sightseeing, guiding og kulturopplevelser. Alt satt sammen og tilrettelagt av «Miracel Journey» i Vilnius. Omtale i SP før turen Fra seminar med Pål Are Bakksjø

23. september deltok vi på sangerstevne i Bodø i regi av «Bodø Håndverkersangforening», med sang i glasshuset og i Stormen hvor 10 kor fra Salten/Nordre Nordland.

Søndag 15 oktober deltok vi i Røsvik Kirke ved markeringen av 500 årsjubileet for reformasjonens start. Vi deltok med salmesang sammen med flere andre kor fra Fauske og Sørfold.

9. desember sang vi på sykehjemmet i Fauske og 16. desember gjennomførte vi to svært vellykkede julekonserter i Fauske Kirke, sammen med Monica Solvoll Dreyer som gjestesolist i tillegg til egne solister. Som tidligere bistod Ralph Creedy på piano og orgel. Svært rosende omtale SP Vakker julekonsert!

Vi avsluttet sangåret med å synge under gudstjenesten på julaften i Fauske Kirke.

2016
9. – 12. juni deltok koret på Landsfestival for kor i Svolvær sammen med totalt 1500 sangere. Se flott reportasje i avisa Lofotposten og oversikt over hele programmet Korforbundets nettside. På korets FB-side ligger et knippe bilder fra en opplevelsesrik helg i Svolvær.
9. oktober var koret så heldig å få synge sammen med Maria Arredondo og Torsten Sødal under en konsert i Fauske kirke. Omtale SP I tillegg sang Monica Solvoll fra Fauske duett sammen med Maria Arredondo  Et lydklipp fra konserten finner du på nett i Saltenposten. Monica og Maria synger
11. desember deltok koret på stort arrangement i Fauske Idrettshall i regi av kulturkontoret i Fauske kommune sammen med flere Medvirkende. For anledningen hadde vi satt sammen et kor av sangere fra både Fauske Blandakor og Valnesfjord Spiskammerkor. Publikum kom og arrangementet fikk flott omtale Saltenposten
17. desember hadde koret sine to tradisjonelle julekonserter i Fauske kirke. Se forhånds- Omtale i SP. Denne gang hadde vi med oss Monica Solvoll som gjesteartist og på pinao/orgel Ralph Creedy. Se Omtale SP 
Vi avsluttet før jul med en liten julekonsert i kantina på Fauske sykehjem. Det ble satt stor pris på av både beboere  og ansatte på sykehjemmet.

2015
Deltakelse på korstevne i Brønnøysund i slutten av mai. Se de flotte bildene fra Brønnøysunds avis da deltakerkorene gjorde forsøk på å sette verdensrekord med «verdens lengste kor over Brønnøysundsbrua» her
Gjestekor under «Røkland Blandakors» 35 -års jubileumskonsert 14. november på Rognan. Se omtale i Saltenposten her
Mini julekonsert på sykehjemmet i desember
Julekonsert 19. desember kl. 19 og kl. 23.00 i Fauske kirke med Helge Simonsen som gjestesolist og Ralph Creedy på orgel/ piano.

2014
Koret fikk delta på «Ramsalt opera» sammen med John Kristian Karlsen, Sveinar Aae og Åse Krystad
2 flotte seminarer. Det ene med Arne Dagsvik og det andre med Pål-Are Bakksjø.
Sommeravslutningstur til Evenskjær m/ seminar
To konsert under «Saltenbluesen» sammen med Ola Bremnes og band.
Se omtale av konsertene med Ola Bremnes fra Avisa Nordland her og fra Saltenposten her

To julekonserter i Fauske kirke

2013
Dugnad varetelling 6.1 og 15.6
Organist Ralph Creedy samlet inn penger til nytt lydanlegg i kirken. Koret støttet aksjonen med sang. NRK kom og laget innslag til lokalnyhetene og til dagsrevyen.
Se TV innslag: her

«World Voice Day» – Konsert sammen med Valnesfjord Spiskammerskor på Fauske
Korstevne på Rognan 14. og 15.6
Julekonsert Fauske kirke 14. 12  med Helge Simonsen som gjestesolist. Se omtale fra Saltenposten her

2012 
Dugnad varetelling
Kurs sangteknikk og dirigentkurs
Helgesemniar med sanger og dirigent Kristin Kostopoulos og Rannei Amundsen
Tur til Albena Bulgaria m/ konsert (3.9 – 11.9)
Helgeseminar med sanger og dirigent Kristin Kostopoulos
Julekonsert i Fauske kirke «Adventsnatt»

2011
”Gloria” av Vivaldi m/ Bodø Ork.forening under Mons Petter Festivalen.
Se Avisa Nordlands avisomtale av «Gloria»: her

Arrangør av nasjonaldagen i Fauske
”Førjulskveld”- Julekonsert i Fauske kirke
Sang på Sykehjemmet, Amfi og Handelsparken
Deltakelse ved innsettelse av ny prest i Fauske
Deltakelse Høytidsgudstjeneste 1. juledag

2010
Tur til Engeløya Steigen m/ konsert
Kortreff på Rognan hos ”Chorus Novus”
”Stille natt” – Julekonsert i Fauske kirke
Sang på Sykehjemmet og på Amfi

2009
Deltakelse koretreff på Mo v/ Mo Mannskor
Deltakelse Nordnorsk Korfestival i Narvik
”I denne søte juletid”- Julekonsert i Fauske kirke m/ Bodø Ork.forening
Sang på Sykehjemmet

2008
Deltakelse julekonsert v/ Mons Petter Festivalen
Jubileumskonsert i Fauske Idrettshall.
Se omtale og masse fine bilder fra junileumskonserten: her

Deltakelse under åpning av Mons Petter Festivalen i Sulitjelma
Julekonsert i Fauske kirke
Sang på Sykehjemmet

2007
”Those were the days” Konsert 60’talls musikk i Idrettshallen
Deltakelse kortreff i Harstad v/ Harstad Mannskor
Deltakelse åpning av Miljøgata i Fauske
Arrangør av NK Salten sangerstevne på Fauske
Deltakelse Korfestival i Tromsø
Julekonsert i Fauske kirke
Sang på Sykehjemmet

2006
Deltakelse Landsfestival for kor i Trondheim
Deltakelse kortreff på Mo v/ Mo Mannskor
Deltakelse konserter m/ distriktsmusiker John Kristian Karlsen
Julekonsert i Fauske kirke
Sang på Sykehjemmet

2005
Arrangør av Fylkessangerstevne på Fauske
Deltakelse konsert m/ Finneid Hornmusikk i Fauske Idrettshall
Koret var arrangør av Fylkesangerstevne. 400 sangere fra hele Nordland satte preg på Fauske med sin sang.
Se omtale og bilder fra Avisa Nordland herher og her

Julekonsert i Fauske kirke
Æresmedlem Bjarne Hagen fikk medalje etter å ha sunget i kor i 68 år.  Utdelingen fant sted under korets julekonsert i Fauske Kirke i 2005.
Se Bjarne få sin medaljeher

Sang på Sykehjemmet

2003
En helaften med musikk av Elton John i Gymnasets Aula. Fauskes verdensmestre i Swing Boggie Woggie  var også med og satte sitt preg på konserten.
Se omtale i Avisa Nordland: her

Historikk:
Det hevdes at Fauske Blandakor var i virksomhet allerede så tidelig som i 1921. Men det finnes ingen protokoller eller notater fra denne tiden som kan dokumentere når det ble startet første gang. Ett er i hvertfall sikkert, at koret gjenoppsto den 15. April 1948. Dette er blitt stående som Fauske Blandakor’s fødselsår. Ildsjelene Hanna og Otto Nilssen, Johan V. Lien m.fl. sto som initiativtakere og møtestedet var hjemme hos Viktor Skjerstad. Her ble det foretatt valg samt at første sangøvelse ble avviklet .