Fauske Blandakor

Fauske Blandakor er et veldrevet kor som består av omlag 40 voksne amatørsangere. Vi er aktiv i det lokale kulturliv, med alt fra små huskonserter til større oppsetninger med kor, orkester og innleide solister, både profesjonelle og amatører. Koret har ved flere anledninger samarbeidet med lokale aktører som «Saltenbluesen» og den nå nedlagte «Mons Petter– festivalen». Av større oppsettinger de senere år kan nevnes «As Years Go By» som var korets 70 års jubileumskonsert , «I det blå», som var et fabelaktig samarbeid med Ola Bremnes, samt «Gloria» av Vivaldi som var en større oppsetning sammen med «Bodø orkesterforening» og innleide solister. 

Koret liker også å farte litt rundt, så vi deltar gjerne årlig på ulike korfestivaler både nært og fjernt. Innimellom har koret spandert på seg utenlandstur. Sist så skjedde var i 2017 da koret besøkte Vilnius og fikk delta under «Cultural night» sammen med det litauiske koret «Dainos myletoju klubas».

Koret er opptatt av tradisjoner.  Julekonserten i Fauske kirke som avsluttes med nattkonsert godt over midnatt er et eksempel på det. Likeså er det en tradisjon at koret synger for beboere og ansatte på Fauske Sykehjem før jul.

Koret har vokst i antall medlemmer siste år, men har god plass til flere sangere! I vår «minnebok» lengre ned på siden presenteres en oversikt over aktiviteter og konserter fra 2003 og framover, med link til avisomtaler.

Tidspunkt for øvelser: Tirsdager fra kl. 18.00 til 20.30.  Helgeseminar hvert semester.
Øvingssted: Hauan Grendehus.

Dirigent: Rannei Amundsen

Rannei er utdannet tannlege og har hatt korsang som hobby helt fra hun var ei lita jente. Hun har også tatt en rekke kurs i direksjon og fått profesjonell veiledning etter at hun startet som dirigent for koret, med de beste skussmål fra veilederen!

IMG_3048 - korleder

Styret:

Leder: Ottar Skjellhaug (bilde)
Nestleder: Alf-Harry Restad
Kasserer: Bente Paulsen
Sekretær: Jeanette Salhus
Styremedlem: Merete Sandberg

Åpne og les vår «minnebok»

2020 Sangåret 2020 ble i stor grad preget av pandeminen, med mange avlyste sangøvelser og aktiviteter. Høsten 2020 klarte vi å gjennomføre øvelsene med strenge regler for avstand og hygienetiltak. Julekonserten like før jul i Fauske kirke ble strålene på tross av publikumsbegrensning og mange smitteverntiltak. Forhåndsomtalen i SP: Forhåndsomtale Saltenposten

Les mer »

Våre medlemmer

Sopraner

Sissel Amundsen
Tove Austrøne Olsen
Synnøve Barstand
Anne H. Buvik
Hilde Christine Sørensen
Jenny Ann Hermansen
Jorid Spigseth
Laila- Margrete Os
Marit Olsen
Ragnhild Kvig Lehne
Jeanette Salhus
Lilian Hamsund
Marita Persdatter Olufsen
Ann Kristin Strand

Alt

Freydis Wessel
Liv Fiva Edwardsen
Marit Lundli
Sissel Mohus
Wenche Setså
Jorunn Løding
Merete Sandberg
Brit Fagerli
Tove Lillevik
Bente Paulsen
Eleonor Korneliussen

Tenor

Alf-Harry Restad
Karl Amundsen
Einar Lund
Ottar Skjellhaug
Ingar Nystad
Tommy Fagerhaug

Bass

Fred Arne Amundsen
Dagfinn Josefsen
Otto Fiskvik
Trygve Lyngedal
Sture Gundersen
Geir Klungseth
Olve Klungseth